36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Att optimera livet innebär även att optimera sömnen och jag har därför inrett mitt sovrum för att skapa mig de bästa förutsättningarna att sova bra. Mitt sovrum stressfritt från onödiga saker och är svalt och med fräsch friskluft. I min säng har jag fina täcken, kuddar och påslakan av god kvalité och på min madrass har ett madrasskydd som står sig väl mot kvalster och fukt och givetvis en grym madrass som anpassar sig efter min kropp. Tycker du också om att optimera mitt ditt liv? så spana gärna in kategorin ”optimera hälsa” här i bloggen.

Nyligen såg jag på Youtube där en kiropraktor berättade att sova på rygg bidrar att ryggen rätas ut under natten och att man bör inte ha för hög kudde. Så nu försöker jag vänja mig av att sova mer på sidan mer. Gällandes madrassval, så är det viktigt att ha en madrass som anpassas efter din vikt. En mjuk, mellan eller hårdmadrass, det ska inte behöva vara svårt att välja madrass. Ett tips är att spana in Videung sängar  med madrass som anpassar sig efter våra kroppar. En madrass för alla upp till 110 kg. Detta gör det enkelt att köpa säng och madrass om man sover två i samma säng.

Istället för bomull så är madrassen tillverkade av Tencel ® som är en slitstark och samtidigt mjuk och lätt fiber med hög stretch-förmåga och  transporterar fukt mycket bra och är naturligt antiseptisk och har upp till 2 000 gånger mindre bakterietillväxt än syntetfibrer. Videungs sängar har Naturlatex material som återfinns i premium sängar på den svenska marknaden och det materialet att madrassen anpassar sig efter kroppens vikt och form, vilket  inte kan uppnås med andra stoppningsmaterial, vilket möjliggör god luftcirkulation och en fantastisk natts sömn. 

https://videung.com/

Frågar du dig? Hur vet man om man har fel säng?

En obekväm kropp väcker sig själv och sover du i fel säng måste du byta sovställning ofta. Ja du har du fel typ av säng.

Jag har skapat mig en perfekt morgonrutin

Utöver att jag vill sova ut optimalt så har jag skapat mig en morgonrutin värd att vakna till. Antingen byter jag om och går ut och tränar direkt när jag vaknar  eller så gör denna rutin:  Jag vaknar upp och är utvilad och tar på mig mina tofflor och morgonrock som är inom räckhåll från min säng. Därefter tar jag en dusch och jag avslutar med kallt vatten några sekunder för att vakna lite extra till liv. Jag gör min hudvårdsrutin givetvis där jag applicerar serum på huden som får dra in sig ett tag sedan följs av  ansiktskrämer med mera. Efter duschen så går jag och tar mig en perfekt Flat white, protein shake och en någon form av smörgås med pålägg. Jag brukar äta framför tv och börja dagen utan att stressa. Därefter byter jag om. För att spara tid så är alla mina kläder i min walk in closet är streamade i förväg och redo att användas och hänger färgkoordinerat. Det ska inte ta lång tid att välja outfit och jag vill gärna välja outfit samma dag beroende vilken känsla jag har för dagen. Därefter är jag redo att ta an dagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *