36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Idag är jag tacksam att jag bor i lägenhet med värme som är vattenburet och än så länge verkar inte elen vara så dyr. Men jag skulle inte påstå att jag står och lagar mat 7 dagar i veckan så kanske är därför. Jag brukar gå runt mellan husen här på Östermalm och det slår mig hur extremt många mäklarfirmor det finns och det är ofta lite mer exklusiva mäklare. Sen gäller det ju att finna en erfaren mäklare, jag hade valt bort dom som kommer precis från skolan om jag inte kunnat se att den var riktigt nischad och vass på sin sak och arvodet kan ju skilja mellan 1-5,4 %.

Vilket fall, det verkar bli köparens marknad och det kanske går att göra ett kap på bostadsmarknaden. En sak är viktigt att ha koll på och det är att man inte köper och säljer borstad för ofta. Det är nämligen så att skatteverket kan anse det är en näringsverksamhet och då behöver man beskattas som det, alltså som ett företag. Dock finns det inga lagar och regler som säger att det är förbjudet att köpa och sälja flera lägenheter varje år. Det kan ju faktiskt hända att man hinner sälja, flytta ihop och flytta isär på mindre än ett år.  Glöm inte att du skall sätta undan pengar för att kunna betala vinstskatten som är på 22% av vinsten om du ska flippa lägenheter. 

Vill du få extra mycket vinst bör du renovera efter vad som är trendigt och vad som efterfrågas. Lägg dock inte för mycket på renovering,  då en allt för dyr renovering kan i slutänden straffa sig om det inte går att sälja huset till ett tillräckligt högt pris

Personligen tycker jag att förvaring är oerhört viktigt och jag tycker att det borde göras mer plats för smutstvätten, det är något jag alltid undrar vart den ska få plats? Har du planer och ska flytta? Här kan du hitta flytthjälp i Stockholm här får du in 4-6 offerter från olika flyttfirmor efter ha fyllt i ett formulär med vad du söker, smidigt och prisvärt.

En annan sak jag verkligen ogillar så är det gasspis, det är så enormt jobbigt att ha med att göra och krävs mycket tid på att hålla rent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *