36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Samarbete med dackskiftarna.se

Vill du att din bil inte ska tappa i värde och hålla sig i toppskick? Ett fordon är en stor investering. En av de största investeringarna som de flesta gör under sin livstid. Och ingen bil, minibuss eller sportbil (SUV) håller sitt värde. De börjar avskrivas direkt när du kör hem den från återförsäljaren.  Detta är dock inte att säga att ett fordon inte har något värde. Även en gammal, väl begagnad bil har ett visst värde och kan säljas. Nyckeln till framgång är att behålla så mycket av fordonets värde som möjligt medan du äger det.

 

Det är oerhört sällsynt att en husägaren som köper sitt drömhus och inte utför någon form av renovering. Så varför skulle din drömbil vara annorlunda? Varför spendera massa pengar och inte försöka öka bilens värde eller åtminstone försöka bevara dem?

 Här är 11 tips om hur du behåller ditt fordon värde

 1. Håll din bil ren
  Det låter enkelt, men när vardagslivet hektiska tempot slår in. Vi alla vet att vi ska hålla utsidan och  interiören ren. Om du låter smutsen gno in för läng kan det blir omöjligt att få bort. Bleka mattor, sätten och fläckar det påverkar återförsäljning värdet enormt. Har du barn se till att skydda dina säten väl. Lämna in din bil regelbundet på recond om du inte hinner, det är en investering. 
 2. Kör mindre
  Det kanske låter konstigt, men genom att hålla kilometerna nere och så håller du värdet uppe. Ska du köra långa sträckor överväg hellre att hyra en bild eller dela bensin med vänner som kör deras bil genom att bidra för kostnaden för bensinen. Har du gångavstånd till jobbet varför inte gå?  
 3. Välj bil med omsorg
  Vissa bilar är kända för att behålla sitt värde mer än andra bilmodeller. Att vara en skicklig bilägare och veta vilka fordon som behåller sitt värde under många år är viktigt. Jämföra därför  priset på både nya och begagnade fordon och köp en bil som kommer hålla mer av sitt värde när du äger den. Detta är smart konsumtion och bilköp. Det är viktigt att bedöma de ekonomiska konsekvenserna av långsiktigt bilägande
  .
 4. Undvik rost
  Rost bör undvikas som pesten och minsta lilla rost behöver behandlas. Här i Sverige där vi har ett kallt klimat med kalla och hårda vintrar bör se till att tvätta fordonet regelbundet för att avlägsna saltavlagringar som så småningom kan leda till rost. Det 
 5. Parkera bra
  Förvara ditt fordon på rätt sätt
 6. Använd gärna ditt garage om du har ett sådant, istället för att ha det som förvaring för saker. Genom att parkera din bil inomhus så kan du undvika dyra reparationer och hjälpa till att bibehålla fordonets värde på lång sikt. Har du dina dina däck där som tar upp plats förvara dom på ett däckhotell för mer utrymme.
 7. Förvara dina däck rätt
  Många tänker inte på att förvaring av däck mellan däckbyten är avgörande för livslängden. Täck trivs bäst i mörk miljö och dom behöver vara tvättade och torra innan du förvarar dom i däckpåsar. Den ultimata miljön för däck är Optimalt 15 grader utan UV ljus i närheten. 
 8. Låt en verkstad balansera dina däck regelbunden
  Ta som rutin att balansera däcken på ditt fordonet varje gång de har kört 5 000–10 000 km eller varje eller vartannat år.

 9. Tvätta och vaxa regelbundet, och undvik vissa biltvättar
  En bra regel är att tvätta bilen åtminstone en gång i månaden om du använder den varje dag, men givetvis är det upp till dig hur ofta du väljer att tvätta. Använd dig av bilschampo som fungera som ett smörjmedel mellan bil svampen och lacken när du tvättar ditt fordon, glöm inte vaxa bilen. 
 10. Undvik få repor på din bil
  För att undvika tvättrepor på bilen bör lacken vara helt ren innan du schamponerar den. Ett av de effektivaste råden är att applicera på ett tåligt lackskydd och tvätta bilen med bara avfettning + högtryck de flesta gånger . Regelbunden polering och vaxning jämnar även ut och döljer repor. Fixa repor och bucklor omedelbar.
 11. Håll koll vätskorna och däcktrycket på din bil
  Har du kollat oljan i din bil nyligen? När fyllde du dina sist luft i däcken senast? Det här är små saker som de flesta av oss inte tänker mycket på. Men som de är viktiga för att alla fordon ska fungera smidigt. Oljan hjälper till exempel till att säkerställa att motorn fungerar optimalt och däcktrycket hjälper till att förbättra körsträckan på en bil. Att ta sig tiden att kontrollera olja och lufttryck och fylla på vid behov är de små, billiga saker som kan ge stora utdelningar på lång sikt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *