36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Har du en kärlek för lyxiga prylar och vill hålla dem säkra hemma? Välkommen till Manity.se! Här delar jag mina bästa tips för att skydda dina dyrbarheter. Med rätt säkerhetsåtgärder kan du minimera riskerna och uppfylla försäkringsbolagens krav. Läs vidare för att göra ditt hem så säkert som möjligt.

Att älska lyx och dyrbarheter är härligt. Att omge sig med de finaste föremålen gör livet lite mer glittrande. Men med lyx kommer ansvar. På Manity.se har jag en imponerande samling dyra prylar som jag inte lämnar åt slumpen. Här är säkerhetsåtgärderna som håller mina ägodelar säkra och försäkringsbolagen nöjda.

Varför säkerhet är avgörande

Många missar viktiga detaljer när det gäller hemförsäkring. För att skydda dina dyrbarheter och få ersättning om något händer, är det viktigt att känna till reglerna från försäkringsbolagen. Många får ingen ersättning för att de inte har tagit nödvändiga åtgärder.

Nödvändiga säkerhetsåtgärder

 • Larm
  Ett godkänt larmsystem är ett måste. Se till att ditt larm är kopplat till en larmcentral som snabbt kan agera. Ett bra larmsystem kan avskräcka inbrottstjuvar och ge trygghet.
 • Säkerhetsdörrar
  Investera i högkvalitativa säkerhetsdörrar och lås. En säkerhetsdörr är svårare att forcera och kan vara avgörande för att hålla obehöriga ute. Dessutom är det ofta ett försäkringskrav.
 • Värdeskåp
  För särskilt värdefulla föremål som smycken, klockor och viktiga dokument, använd ett certifierat värdeskåp. Placera det på en diskret plats och se till att det är ordentligt fastsatt.

Uppfyll Försäkringsbolagens Krav

Försäkringsbolag har specifika krav för att täcka värdefulla föremål. Förutom säkerhetsåtgärderna ovan, se till att:

 • Dokumentera dina dyrbarheter med foton och kvitton.
 • Informera ditt försäkringsbolag om dina säkerhetsåtgärder och få skriftligt godkännande.
 • Uppdatera ditt försäkringsskydd regelbundet för att täcka nya inköp.

Tips från Manity.se

Att leva ett liv i lyx handlar inte bara om att samla på sig vackra föremål utan också om att ta hand om dem. Här är några personliga tips som jag använder:

 • Regelbunden översyn: Kontrollera regelbundet att alla säkerhetssystem fungerar som de ska.
 • Diskretion: Var diskret med vad du äger. Undvik att skylta med dyra föremål på sociala medier eller bland folk du inte litar på.
 • Resesäkerhet: När du reser, använd hotellens värdeskåp och lämna inte dyrbarheter obevakade.
 • Tänk på vem du bjuder hem, det faktum att mycket av stölden som sker är av vänner och bekanta. Det finns vissa som är avundsjuk, kanske har dålig ekonomi och ibland kan det bli lockande att bara ta ett litet föremål. Du behöver därför ha varje sak på varsin plats så du kan märka om något försvinner och med omfattande övervakning kan du se vem som varit där. Du behöver därför strategiskt placera kameror så dom kan se i vinklar där ingen tror de kan bli upptäckta. 
 • Att ha övervakning på specifika dyrbarheter som smyckesskrin, klocklådor och kassaskåp är en smart säkerhetsåtgärd. 
 • Rörelsedetektorer
 • Placera rörelsedetektorer runt smyckesskrin, klocklådor och kassaskåp. När detekterar rörelse, skickas en varning till din telefon och larmet aktiveras.
 • Smarta lås och sensorer
 • Använd smarta lås och sensorer på kassaskåp och förvaringslådor. Dessa lås kan spåras och kontrolleras via en app. Om någon försöker öppna dem utan tillstånd, får du omedelbart en notis.
 • GPS-spårning
 • För riktigt värdefulla föremål kan du använda små GPS-spårning enheter. Dessa kan fästas på eller inuti dina smycken och klockor, vilket gör det möjligt att spåra dem om de skulle bli stulna.
 • Kodlås på vissa rum är verkligen att föredra, varför ska vissa känna friheten att de kan gå in i din walk in closet på fest? Sovrum?

Avslutande Tankar

Att ha dyrbarheter hemma kräver att man är väl förberedd och säkerhetsmedveten. Genom att följa dessa råd kan du njuta av dina ägodelar med sinnesro, och försäkringsbolagen kommer att vara nöjda med dina åtgärder. Kom ihåg att säkerhet inte bara handlar om att skydda föremålen utan också om att skydda dig själv och din familj. Spana in Verisure för att se över din säkerhet i hemmet.

Är du redo att ta din hemsäkerhet till nästa nivå? Besök oss på Manity.se för fler tips och råd om hur du lever ditt bästa lyxliv med trygghet. Slutligen säg inte till någon du känner vilken nivå av säkerhet du har, menar är det så någon försöker sno saker från ditt hem är det lika bra att du märker det och kan rensa ut dom ur ditt liv. MEN,du ska ha dekaler utanför ditt hem på fönster, dörrar, i Garage och även sensorer på dörrar inom ditt hem så du kan “stänga av vissa delar” om du bor stort och inte kan ha koll på exakt alla rum och liksom du vill kunna slappna av. 

Har du några frågor eller vill dela dina egna säkerhetstips? Lämna en kommentar nedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *