36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Jag älskar örngott och alla andra sängkläder! Det har nästan blivit en hobby… örngotten hör de sängkläder jag älskar mest… kanske för att det är det jag lutar mitt huvud mot för att känna mina underbara kuddar. Jag har köpt alla mina örngott online! Att handla på nätet tycker jag funkar väldigt bra. Det är ett modernt och smidigt alternativ som fler borde använda sig mer av, tycker jag.

I denna informativa artikel om hur många örngott man kan ha och vilka storlekar som passar bäst för olika sängar. Ett örngott är en viktig del av sängklädseln, och valet av rätt storlek och antal är avgörande för en god natts sömn och en snygg inredning. I den här guiden kommer vi att ge dig en del av den information du behöver för att välja rätt örngott för din säng. Det finns såklart fler storlekar och varianter. Men detta är en bra fingervisning!

1. Standardstorlek för Örngott: 50×60 cm

Det vanligaste örngottet på marknaden har en standardstorlek på 50×60 cm. Denna storlek passar perfekt för enkelsängar och mindre dubbelsängar. Med ett örngott av denna storlek kan du enkelt stoppa ner kudden och få en fin och snygg look på din säng. De flesta sovkuddar som säljs i butiker kommer i storleken 50×60 cm, vilket gör det till en praktisk och lättillgänglig storlek.

2. Större Örngott för Dubbelsängar: 60×80 cm

För större dubbelsängar är det vanligt att använda örngott i storleken 60×80 cm. Denna storlek ger tillräckligt med utrymme för att täcka en större kudde och ger en mer generös look på sängen. Om du har en king size-säng eller en extra bred dubbelsäng kan ett örngott i denna storlek vara ett utmärkt val för att passa de större kuddarna.

3. Örngott för Dekorativa Kuddar: 40×40 cm

För dekoration och estetiska ändamål är örngott i storleken 40×40 cm mycket populära. Dessa mindre örngott passar perfekt för dekorativa kuddar som används för att ge sängen en extra touch av stil och färg. De är också utmärkta för soffor och fåtöljer där mindre kuddar används som dekorativa accenter.

4. Örngott för Kroppskuddar: 50×150 cm

För de som föredrar kroppskuddar eller graviditetskuddar finns det örngott i storleken 50×150 cm. Dessa längre örngott är perfekta för att passa de större kroppskuddarna och ger en bekväm och stödjande sovupplevelse. De kan också användas för att täcka flera mindre kuddar och skapa en skräddarsydd kudde-upplevelse.

Hur många örngott behöver man?

Antalet örngott du behöver beror på din säng och din personliga preferens. För en enkelsäng är ett örngott oftast tillräckligt, medan en dubbelsäng vanligtvis kräver två örngott. Om du har flera dekorativa kuddar eller kroppskuddar kan du behöva fler örngott för att täcka dem alla. En bra tumregel är att ha minst två örngott per sovplats för att alltid ha ett rent och fräscht örngott tillgängligt. Du kan ha 6 om du vill ha en så kallad hotellbäddning. 

Materialval för Örngott

Utöver storleken är materialet också en viktig faktor att överväga när du väljer örngott. Populära materialval inkluderar:

  • Bomull: Naturligt, mjukt och andningsbart material som passar de flesta.
  • Linne: Hållbart och luftigt material som ger en rustik känsla till sängen.
  • Satin: Lyxigt och glansigt material som ger en elegant touch till inredningen.
  • Mikrofiber: Mjukt och lättskött material som passar för allergiker och känslig hud.

Slutsats

Nu har vi gått igenom olika storlekar för örngott och vilka sängar de passar bäst för. Valet av rätt storlek och antal örngott är viktigt för att ge din säng ett prydligt och stilrent utseende, samtidigt som det ger en bekväm sovupplevelse. Kom ihåg att även materialet spelar en roll i ditt val av örngott, och du kan välja mellan bomull, linne, satin eller mikrofiber beroende på dina preferenser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *