36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

En välsorterad hemverktygssats hjälper dig att hantera allt från dagliga korrigeringar till stora hemförbättringsprojekt. Vilka är egentligen de bästa hemverktygen som kan kallas för smarta verktyg. Vi ger dig några exempel.

8 smarta verktyg

Skruvmejslar kan användas för allt från åtdragning av skåpbeslag till installation av ljusströmbrytare till att öppna färgburkar. Grunden för en hemverktygssats för smarta verktyg är att ha olika sorters skruvmejslar. Ha alltid ett måttband till hands för att mäta allt från väggområdet för ett målarprojekt till virkets tjocklek i en hemförbättringsbutik. Måttband finns i olika storlekar och former så tänk igenom noga vad för slags måttband just du vill ha. En hammare som du även kan dra bort spikar med är nästan ett måste. Botanisera runt lite och se vilken hammare som passar just dig. 

Ett multiverktyg är alltid bra att ha. I ett multiverktyg kan det finnas allt från sax, skruvmejsel, kniv till sax och olika former av tänger. Ju fler funktioner desto dyrare verktyg, men å andra sidan är dessa smartare med mängder med funktioner. En annan bra produkt att ha är en ficklampa. Med en laddningsbar ficklampa behöver du dessutom inte leta efter nya batterier nästa gång strömmen stängs av. 

Olika typer av tänger är ett krav att ha i sin hemverktygslåda. Använd dem för att räta ut böjda nätsladdskontakter, byta ut gamla duschmunstycken, klippa ledningar och få ett bra grepp om nästan vad som helst. Du behöver också en justerbar skiftnyckel för att dra åt VVS-armaturer, montera gungsatser och mer. Införskaffa gärna flera olika uppsättningar innehållande skiftnycklar med exempelvis sex-, åtta-, 10- och 12-tumshandtag. Välj det längre handtaget när du behöver extra hävstång för att frigöra en mutter som har fastnat, satsa på det kortare handtaget när det är trångt. Avslutningsvis, satsa på en riktigt bra handsåg. En handsåg är mindre skrämmande och snabbare att sätta upp än en motorsåg och är bra för det mesta. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *