36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Sponsrat inlägg med Göta energi 

Att flytta är något vi ofta gör flera gånger på en livstid och här har jag samlat ihop några bra flyttips!

Gör dig av med allt onödigt

Inför en flytt så se till att göra en stor rensning av saker du inte behöver i hemmet. På så vis kan du minska på överskottet och få mindre att packa, flytta och packa upp. Du kommer dessutom få en nystart. Varför inte hålla en loppis? Det sägs att varje svensk har ca 6000 kr i pengar i sitt förråd om dom sålde onödiga prylar. Ladda ner appen Tiptapp tex.

Se över alla dina abonnemang och avtal

Ny adress, se till att teckna en ny försäkring, adressändring och se över ditt elavtal.

Numera är det inget jobbigt att byta elavtal och hos Göta energi så bjuder dom på första månaden. Vilket elbolag man har är något man bör se över med jämna mellanrum så att man har ett Billigt elbolag

Packa så långt i förväg som möjligt

Oftast så vet du om att du är sugen att flytta flera månader i förväg, även fast du kanske inte har en slutdestination. Börja med att packa ner lågsäsong produkter och de artiklar du inte kommer att sakna. Så när det väl är det är dags att packa allt, så är många saker redan redo för flytt. Nu slipper du stressen om att inte hinna packa allt i tid. 

Boka tidigt rabatt

Om du ska anställa en flyttfirma eller andra tjänster som målare eller städare för utföra arbeten i nya boendet så boka tidigt. Att vänta in till det sista kan innebära att du kommer betala ett högre pris eller inte kunna få hjälp överhuvudtaget, särskilt om det är högsäsong.

Packningstips för flyttning

Använd lådor i rätt storlek

Lägg alltid tunga föremål, som böcker, i små lådor. Lätta föremål, som sängkläder och kuddar i större. Det är nämligen så att stora fyllda lådor med tunga föremål är ett vanligt klagomål hos professionella flyttgubbar.

Fyll lådorna väl

Fyll i lådorna med kläder, handdukar eller bubbelplast. Det är nämligen så att flyttare ofta inte flyttar lådor som är löst packade eller obalanserade.

Undvik att blanda föremål från olika rum i samma låda

Det kommer att göra din packning snabbare och din uppackning mycket lättare också. Märk varje låda med det rum det är avsett för och en kort beskrivning av dess innehåll.

Detta hjälper dig och dina flyttgubbar att veta vart varje låda hör hemma i ditt nya boende. Ett tips är att att numrera varje låda och föra en inventeringslista för ha koll på att du fått med dig allt.  

Tejpa igen lådorna väl

Använd en bred tejp för att stänga botten och locket.

Packa glas och porslin

När du packar glas så använd dig av tidningspapper runt varje sak och packa sedan i buntar av fem eller sex tillsammans med mer papper. Koppar och skålar kan med fördel placeras i varandra, med papper emellan och lindas tre eller fyra i ett bunt. 

Känsliga saker

Här är det en fördel om du har sparat original tv-kartongen flytta då plasma tv kan förstöras om du lägger dom platt. Tavlor kan behövas packas på ett special sätt fråga gärna om råd.

Packa mer hållbart

Bara för att du packar upp och flyttar någonstans så betyder det inte att du behöver göra förödelse på moder natur. Om du är ute efter mer miljövänliga alternativ till förpackningsmaterial så tänk out side the box. En tröja går utmärkt att linda runt något känsligt eller gamla tidningar du sedan kan återvinna. 

Faktum är att du kan använda dig av återanvändbara plastbehållare för att flytta dina föremål. Dom kan enkelt staplas med.

Hoppas att du tyckte att dessa flyttips var bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *