36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Spring för livet! Du vet det redan, motion är bra för dig och en av de bästa sätten att få bra motion är löpning. Du kan springa vart som helst, när som helst, bara du har rätt utrustning. Men det svåraste är inte att hitta tillfällen att springa, det svåraste är ofta motivationen. Jag har sprungit i många år och här ger jag dig mina tips på hur du hittar både motivationen och rätt form.

 

Till att börja med; det finns inga ursäkter. Din kropp mår bra av att träna och särskilt för oss män är det viktigt att träna hårt för att behålla testosteron när vi blir äldre. Du ska dock träna utifrån dina förutsättningar, men sluta hitta på ursäkter. Det enda det leder till är att din hälsa blir sämre och ditt liv kortare. Så ta tag i löpningen nu och sätt igång.

 

Sedan gäller det att du inser att du springer för livet. Det handlar faktiskt om din hälsa. Och tänker du bara på hur viktig din hälsa är så blir det lättare att ta sig ut i löpspåret. Du kommer att må bra av att springa, och varje minut du lägger ner på att kuta runt får du tillbaka. Ditt hjärta behöver slå färre slag i vila ju mer du tränar och det finns många fler hälsovinster.

 

Har du bara kommit igång med ovanstående två tips så har du en bra start. Återigen, inga ursäkter och tänk på att det gäller din hälsa. Därefter är det bästa tipset att anmäla dig till ett lopp. Det finns många bra lopp och att anmäla sig har två fördelar. Dels måste du ut och träna, att springa ett lopp kräver att du har några mil i benen innan det är dags för själva loppet. Du får helt enkelt en deadline. Den andra fördelen är att loppen är bra inspiration. Du kommer tycka att det är superkul med uppvärmningen tillsammans med de andra löparna, men framför allt det stöd du får från publiken längs banan är fantastiskt och gör det superkul att springa.

 

Men börja nu inte med att anmäla dig till en maraton eller ens en halvmaraton – framför allt inte om du aldrig har sprungit de distanserna tidigare. Starta med ett lopp som är på en mil. Det är ett lagom mål. Välj ett lopp som ligger tre till sex månader fram i tiden. Bry dig inte om årstiden, det finns gott om lopp som går även på höst och vinter.

 

Sätt sedan igång och träna

Två rundor i veckan är minimum, men du bör komma upp i tre eller helst fyra. Variera avstånd och tempo. Springa några snabba kilometer vid något tillfälle, där du försöker pressa dig själv lite extra.

 

Glöm inte att vila mellan träningstillfällena

Du behöver återhämtning för att träningen ska bli effektiv. Tänk också på att försöka äta rätt, du kommer att få ökad aptit av att springa och då gäller det att inte tillfredsställa hungern med chips eller pizza. Ät nyttigt och glöm inte att dricka mycket vatten.

 

Du kommer snart märka förbättringar i konditionen. Dessutom kommer du att bli piggare, sova bättre och känna dig fylld av energi. Kort sagt, du springer för livet och din hälsa är det viktigaste du har.

 

Det här var ett gästinlägg från The Money Cowboy https://www.moneycowboy.net

Läs gärna: Hur du får magrutor utan att träna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *