36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Något som många förknippar stödstrumpor med, det är att det bara är gamla tanter som bär dem. Eller att det bara är äldre personer som har behov av dem. Men så är inte fallet. Stödstrumpor är något som både män och kvinnor, i alla åldrar kan ha behov av. Orsaken bakom att bära dem kan dock variera.

Idag finns det till exempel stödstrumpor som är till för att öka blodcirkulationen så väl som det finns andra typer av kompressionsstrumpor. Stödstrumpor kan vara bra att ha om du har ett jobb där du sitter stilla mycket så väl som de kan vara bra om du står och går mycket på hårda underlag. De är även bra att ha på dig om du flyger mycket.

Olika användningsområden för stödstrumpor

Stödstrumpor är något du kan ha i förebyggande syfte så väl som att det finns stödstrumpor som används i medicinskt syfte. Stödstrumpor går ofta att hitta på Apoteket, men de säljs även i olika butiker på nätet.

Om det är så att du har behov av kompressionsstrumpor för ett medicinskt syfte, då måste du ta hjälp av en läkare för att prova ut dem. Det så att du får rätt kompression och rätt storlek.

Om du ska köpa dina stödstrumpor på egen hand, så är det bra att fundera på varför du ska ha dem. Om du vill ha dem för att dina fötter ofta är svullna och trötta, då ska du ha strumpor med en kompression som ligger på 12–17 mmHg. Du som är på gång att utveckla åderbråck, du behöver ha en högre kompression än det, så du bör välja stödstrumpa med 18–22 mmHg eller över.

Försämrat blodflöde i benen kan göra att de svullnar samt att det även då kan börja värka. För att motverka detta så är det bra att köpa dig ett par stödstrumpor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *