36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Hur mkt protein du ska äta det beror på, alla har vi olika behov exempelvis behöver den som tränar mer protein. Jag har funnit svaren via Davids video och sammanfattar kort och ger min kommentar.

1,5 gram per kilos kroppsvikt, vetenskap säger att fördelarna avtar efter 1,6 gram protein. Du som tränar hårt ska se 1,6 som lägsta proteinnivå i intervall.

Men om du inte är majoriteten

Men om du inte är majoriteten och vill veta ännu mer exakt så ska man ska se det på den fettfria massan, då protein matar muskler och inte fett. Men gör man det enkelt är 1,6 gram protein enkelt för majoriteten. Däremot jag själv är inte majoritet och jag har mätt min kropps fettprocent.

David säger, ett exempel i videon en man som väger 80 kilo bör äta, 1,6 gram per kilo blir då 120 gram protein per dag. Men den egentliga summan kanske inte landar exakt så, då den är 1,8 gram per fettfri massa. Alltså all din vikt utan fett. 80 kilo med 20 % fettprocent blir 16 kilo fettmassa, vilket blir 64 kilo. Så 64 kilo gånger 1,8 kilo, vilket blir 116 gram protein.

Mätbara resultat för den kräsna

Det är det här jag menar med att kan inte köra något generellt utan man vill veta exakt ens kropps behov, samt hur ska du kunna mäta dina resultat om du inte vet din nuvarande status? Jag använde mig av en ”Inbody mätning” för det och du kan gå till utvalda Nordic wellness och betala för en mätning 200 kr.

Body Fat Percentage Photos of Men & Women - BuiltLeanInformation jag fann, Muskelvävnad är uppbyggd av proteiner, som består av aminosyror. När du tränar bryter du ned muskelvävnad, vilket gör att kroppen behöver mer protein för att bygga upp och reparera musklerna. Utan tillräckligt med protein kan kroppen inte reparera musklerna ordentligt, vilket kan leda till muskelförlust istället för muskelökning. Men många forskningar visar att det kan vara bra att öka upp protein även under viktnedgång för att tappa fett. Målet är ju att bränna fett och bygga muskler, men vissa studier har visat att det optimala är 2,5- 3 gram per kilo fett frimassa. För friska personer är det inte skadligt heller med mer protein. Men det viktigt att hitta en balanserad kosthållning och få i sig tillräckligt med protein utan att överkonsumera det. Det rekommenderas att man följer rekommenderad mängd protein som är anpassad till kroppsvikten och träningsmålen.

Protein har högt TEF

Protein mättar ju lite bättre och boostar ämnesomsättningen att kroppen måste jobba lite mer för att bryta ner jämfört mot kolhydrater och fett.

När vi åldras bryts kroppen ner och då kan det vara bra med extra protein.

Varför är protein viktigt när man ska gå ner i vikt?

Protein är viktigt när man ska gå ner i vikt eftersom det är ett näringsämne som kan hjälpa till att bibehålla och bygga muskelmassa samtidigt som man förlorar fett. När man äter en kost som är hög i protein så ökar ämnesomsättningen vilket kan hjälpa till att bränna fler kalorier och fett. Dessutom kan protein hjälpa till att minska aptiten genom att det ger en ökad mättnadskänsla och minskar sug efter sötsaker och kolhydrater. Genom att öka intaget av protein i kosten kan man också behålla muskelmassan under en viktnedgångsprocess vilket kan hjälpa till att förbättra kroppens utseende och hälsa.

Det är även viktigt äta fett

Att äta fett är viktigt för kroppen eftersom det är en viktig källa till energi och hjälper till att upprätthålla en god hälsa. Fett är också nödvändigt för att kroppen ska kunna ta upp vissa vitaminer som är fettlösliga, till exempel vitamin A, D, E och K. Fett är också en viktig byggsten för celler och hjälper till att skydda organen genom att fungera som en stötdämpare. Dessutom är fett viktigt för hjärnan och hjälper till att upprätthålla en god mental hälsa. Men det är också viktigt att äta rätt typ av fett och att inte överkonsumera det, då en överdriven mängd fett i kosten kan leda till hälsoproblem såsom övervikt och höga kolesterolnivåer.

100 gram kyckling innehåller 27 gram protein, så då kan jag äta ganska mkt kyckling.

Kommentar, så när jag räknar hur mycket protein jag ska äta åt jag 10 gram för mycket protein min muskelmassa, men jag upplevde det var lite och går jag istället på 2,5 gram känns det lite bättre. Men jag är nog en av få som vet min kroppssammansättning. Vet du din kropps fettprocent?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *