36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Samarbete med minprilla.se

Hälsoeffekterna av att sluta snusa är fortfarande inte välkända, forskningen är inte helt entydig kring tobakens effekt men varför chansa? Att sluta med tobak är svårt eftersom det har en hög beroendepotential och abstinensbesvär är svåra för många. Det är också möjligt att sluta snusa kan leda till viktökning eftersom människor kan börja äta mer eftersom de har mindre energi. Det är dom två första veckorna som är värst för det är ungefär den tiden det tar för nikotinet att gå ur kroppen när man t ex slutat snusa.

Men har du bestämt dig att sluta snusa är det det du ska göra och nedan kommer några bra tips för sluta med nikotin.

5 tips handfasta tips för dig som ska sluta snusa nikotin

1. Sätt ett slutdatum då du vill sluta med nikotin 

Ett datum då du inte längre brukar snus med nikotin och tobak. Ett datum är bra att sätta för att få motivation. Skriv gärna ner det i en anteckning!

 

2 Trappa ned

Att sluta snusa helt tvärt kan vara otroligt tufft och det är oftast bättre att vänja kroppen vid mindre nikotin. Testa att börja med färre snus eller ha i dom kortare tid, eller varför inte byta till light eller minisnus? Slutligen kanske det räcker med nikotinfri snus eller inget snus. Ingen har väl missat hur populärt tobaksfritt snus blivit? kul med olika smaker som finns hos Volt som är nikotinfritt snus och som dessutom, finns i svag styrka.

 

3, Skriv bra anledningar – positivitet. 

Lista olika anledningar till varför du vill sluta snusa. Är det för att det innehåller nikotin? Dyrt? Slippa känna abstinens? Försök se vinsterna med att sluta!

 

4, Motivation och mål

Finn en motivation, exempelvis hur mycket pengar du kommer spara och sätt gärna ett pris du får när du tex varit utan nikotin ett år. Ett tips är att ladda ner en app som räknar nikotinfria dagar. 

5. Berätta för omgivningen

Med stöd från din omgivning blir det lättare att sluta snusa. Tips och stöd från andra gör att du lättare håller dig motiverad.

 

Var stolt över dig själv, om du slutar snusa och dessutom slutar på ett bra och hållbart sätt så har man all rätt att vara mycket stolt över sig själv. Äntligen kan din kropp pusta ut och varva ner och börja fungera som den är tänkt att fungera.

Nikotinfritt snus allt populärare

Att handla online ger lägre priser och prisgaranti hos Minprilla.se och det är betydlig mer ekonomiskt. 

Många som väljer att sluta använda tobak och för många kan det också resultera i att dom börjar leva hälsosamt även på andra områden i livet, då det kan kännas mer meningsfullt. En bok som även kan vara värt att spana in är Snusfri av Anders Åkerman som skrivit på ett lättsamt om ämnet med KBT i åtanke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *