36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Smart klädsel är en viktig faktor för att cykla bekvämt och säkert under kallare väderförhållanden. Här är några tips på smarta kläder för cyklister när det är kallt ute, även på våren vara kallt och speciellt på kvällarna när solen försvinner även om det inte är jämförbart med att cykla på vintern.

I Sverige har cykling blivit alltmer populärt som ett transportmedel, och det finns många fördelar med att cykla till jobbet eller skolan. Men med rätt utrustning och förberedelser kan cykling vara en trevlig upplevelse oavsett årstid.

Fördelar med att cykla till jobbet eller skolan

Att cykla till jobbet eller skolan är inte bara en miljövänlig och hållbar lösning, det är också ett bra sätt att träna och hålla kroppen i form. Det är också ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ till att köra eller åka kollektivt, eftersom cykeln inte behöver tankas upp eller underhållas så mycket som ett fordon.

Utöver de ekonomiska fördelarna kan cykling också spara tid, särskilt om man bor i städer med trafikstockningar. Cykling kan vara snabbare än att köra eller åka kollektivt.

Så här kan du cykla bekvämt och varmt till jobbet eller skolan trots kylan

Medan vintern fortfarande håller sitt grepp om delar av Sverige börjar våren långsamt visa sitt ansikte. Men även om det blir lite varmare på dagarna kan det fortfarande vara ganska kallt på morgonen när du ska cykla till jobbet eller skolan. Men det behöver inte vara ett hinder för dig att ta cykeln istället för bilen eller kollektivtrafiken. Med några enkla tips och trix kan du hålla dig varm och bekväm under hela cykelturen.

Investera i rätt utrustning

Smarta kläder för cyklisten

Uppvärmda handskar kan vara en mycket användbar produkt för personer som behöver vara utomhus i kalla väderförhållanden under längre perioder. Dessa handskar har vanligtvis en inbyggd uppvärmningsfunktion som kan aktiveras för att hålla händerna varma och bekväma i kylan.

Handskar uppvärmda - utomhus
https://www.heatperformance.se/uppvarmda-handskar/ridhandske-sport-vaermefunktion/

Uppvärmda strumpor kan vara en riktigt bra lösning för personer som lider av kalla fötter eller som behöver vara utomhus under långa perioder i kalla temperaturer. 

Lager på lager: Använd flera lager av kläder för att behålla värmen och hantera fuktighet. En bra kombination kan vara ett tunn baslager, ett varmt mellanlager och ett vindtät ytterlager.

uppvärmd kroppsvärmare för kvinnor
https://www.heatperformance.se/uppvarmda-klader/uppvarmd-kroppsvarmare/

Vindtäta kläder: Investera i vindtäta cykelkläder, som jackor och byxor, för att hålla vinden ute och behålla värmen.

Varmt huvud och händer: Förutom att ha på sig en varm jacka och byxor, se till att ha en mössa och handskar för att hålla huvudet och händerna varma.

Reflexer: Se till att ha reflexer på kläderna eller på cykeln för att synas bättre i mörkret.

Cykelskor: Investera i cykelskor med värmeisolering för att hålla fötterna varma under långa cykelturer eller lägg i iläggssulor.

HeatPerformance® är en butik som specialiserar sig på försäljning av uppvärmda kläder och accessoarer. Butiken erbjuder ett brett utbud av produkter, inklusive uppvärmda jackor, västar, handskar, strumpor och andra typer av kläder och tillbehör. Butiken erbjuder produkter från välkända varumärken som Gerbing, Mobile Warming, Warm & Safe och många andra.

Cykla mer effektivt, Välj rätt rutt

Att välja rätt rutt kan göra en stor skillnad när det gäller att cykla bekvämt och säkert under kalla dagar. Se till att välja en rutt som är väl upplyst och där vägarna är väl underhållna. Du kan också försöka undvika backar och andra hinder som kan göra cykelturen mer ansträngande.

Anpassa cykeln efter förhållandena

Att anpassa cykeln efter förhållandena kan också göra det lättare att cykla under kalla dagar. Se till att ha rätt däcktryck för bättre grepp på snö och is, och överväga att sätta på en cykelväska eller korg för att bära din vinterutrustning.

Tänk på din synlighet

Att vara synlig i trafiken är viktigt under alla årstider, men det är särskilt viktigt under vintern när dagarna är korta och mörka. Se till att ha reflexer på cykeln och på din klädsel, och överväga att använda en cykellampa för att göra dig mer synlig.Förutom reflexer, använd LED-belysning på cykeln eller på hjälmen för ökad synlighet i mörkret.

Var beredd på väderförhållandena

Vädret kan snabbt förändras under vintern, så se till att vara beredd på alla eventualiteter. Ta med dig extra kläder och regnskydd om det skulle börja regna eller snöa under din cykeltur.

Att byta om på jobbet efter att ha cyklat är en vanlig praxis för många cyklister. Här är några tips för att göra processen smidig:

  1. Planera i förväg: Se till att ha en uppsättning av arbetskläder och skor på jobbet så att du inte behöver ta med dig allt varje dag.
  2. Dusch: Om det finns en dusch på jobbet, använd den för att fräscha upp dig efter cyklingen. Ta med dig handdukar och nödvändiga toalettartiklar.
  3. Torra kläder: Om du svettas mycket under cykelturen, se till att ha en extra uppsättning av kläder på jobbet för att byta till. Häng upp de använda kläderna för att torka under dagen.
  4. Förvara cykelkläder: Om det inte finns någon plats att förvara cykelkläder på jobbet, ta med en liten påse eller behållare för att förvara dem.
  5. Förberedelser: Packa din arbetsväska eller ryggsäck kvällen innan med allt du behöver för arbetsdagen, inklusive dina arbetskläder och nödvändiga dokument.

Genom att ha en plan och förbereda dig i förväg kan du enkelt byta om och fräscha upp dig på jobbet efter att ha cyklat, och fortsätta njuta av de hälsofördelar som cykling ger. Låt inte ditt intresse för att cykla begränsa dina outfits, ett tips jag själv gör är att jag alltid har skovårdskitt på kontoret i mitt skåp och några extra skjortor som jag tar med från kemtvätten direkt och hängt in. Jag värderar högt att alltid se ut på topp med en oklanderlig outfit. Jag är inte direkt  Mike Ross i Suits som cyklar i kostym till jobbet så att säga. 

Vill du börja cykla, använd helgen till att cykla till olika destinationer 

Jag skulle inte direkt anse att jag själv är en cykel till arbetet utan jag cyklar hellre på min fritid på helgerna och då gärna längre sträckor ut till värdshus utanför stan och unnar mig en god vällagad lunch innan det är dags cykla hemåt. Jag tycker det är givande att cykla till olika slott på helgerna och ibland tar jag med min weekendbag och tar en övernatting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *