36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Samarbete med finanspunkten.se

Att spara på vanligt sparkonto kommer dessvärre inte ge någon ränta på ränta effekt. Idag har allt fler speciellt unga människor blivit intresserad av att spara pengar i ISK konto. Nu behöver vi inte längre sitta vid en dator eller ha en rådgivning av bankpersonal utan allt sker via mobilen med en knapptryckning.

Jag har tidigare bloggat om 20-30-50 regeln som säger 20 % av intäkterna bör läggas på sparande. Personligen kan jag tycka att det är svårt att få över många tusen vid månadens slut av lönen så det bästa är att lägga undan till sparandet direkt. Fördela en del summa till det du ska köpa fonder med och ett vanligt sparkonto för mer kortsiktiga sparandet.

Är du nybörjare och undrar vilket bästa ISK konto är kan du med fördel läsa artikeln jag länkat dig. Det beskriver mellan dom två största aktörerna på marknaden. Det är inte storbankerna som får flest nya kunder med ISK,  utan det är dom som har lägre courtage och smidiga, enkla att använda som användarna söker till idag. Personligen så använder jag mig av båda två aktörerna dom nämner i artikeln och väldigt nöjd.

Varje löning så lägger jag in en summa pengar via autogiro och emellanåt när jag gjort en bra affär så skjutsar jag in lite mer pengar. Det är som att det blir lättare att spara ju mer pengar man har på något sätt. Det blir en sport så att säga. Men givetvis det gäller ju att inte gå till överdrift med sparandet, men det kan vara roligt att utmana sig med en köpfri månad exempelvis för att kunna maxa sparandet en månad.

Jag kommer försöka förbättra mig framöver med mitt sparande och jag kommer inte köpa hem några onödiga saker resten av månaden och fortsätta sälja av saker jag inte behöver. För vi tror vi behöver så mycket saker i våra liv för att vara lyckliga, men egentligen lever vi ett mer stressfritt liv med vetskapen att vi har en tryggad ekonomi. Ni ska se mitt hem hur mycket jag rensat ut på saker och hur mycket tid jag frigör genom att göra aktiva val i mitt liv mot mer ekonomisk frihet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *