36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Skåne, kan det inte vara det bästa stället i Sverige ändå? Nära till kontinenten, fullt av rik historia och fina landskap. Men även stora vackra städer som Malmö, Helsingborg, Landskrona och Kristianstad. Här har man varit på semester många gånger och då har ju ändå tanken slagit sig varför det ibland är dyrt att bo och leva här. Det är faktiskt som så att elkostnaden skiljer sig i södra Sverige gentemot högre upp i landet. Här förklarar jag varför.

Bästa elavtalet i Skåne

När man väljer elavtal i Malmö finns det många bra skånska lokala elbolag att välja på som DoGood EL, Cheap Energy och E.ON. Även i andra skånska städer ska man få samma pris för sin el. De här bolagen kan skilja sig åt på ca 0,5 SEK per kwh så se till att se över på Elbyte vilka elbolag som har bäst nykundsrabatter. Det är enda sättet att komma ner ordentligt i sitt elpris. I Skåne har man lagt ner kärnkraftverk som Barsebäck i Kävlinge. Just härifrån kommer även Cheap Energy. Kanske kläcktes iden till att starta elbolag i och med den lokala närvaron av kärnkraft.

Att semestra i Skåne

Det finns så mycket att se och göra i Malmö. Det är ett självklart ställe att lägga destinationen mot. Bara att vara uppe i Turning Torso erbjuder möjligheten att se ut långt över de skånska slätterna men också mot dansken på andra sidan Öresund. Som kund hos hotell och när man är ute och äter kan man räkna med att känna av det ökade elpriset. Detta då det kan ge påslag på ditt boende och maten som serveras.

Att bo i Malmö med omnejd

Innan jag undersökte elbranschen närmare hade jag aldrig tänkt på att det är viktigt att du jämför elpriser innan du väljer vart du ska bo i Sverige. Att flytta till Skåne innebär också att elen blir en större del av utgifterna under en månad.

Företagande i södra Sverige

Det är även att tänka på om du skulle ha ett mindre bolag som sysslar med någon form av tillverkning. Att som Malmö-bo starta ett ölbryggery eller varför inte en bitcoin farm kanske man inte gör i Skåne direkt även om elavtalet är prispressat. Det är ju inte direkt så att de 2000 SEK som regeringen lagt förslag om att ge tillbaka för de tre vintermånaderna precis hade gjort någon skillnad om man haft den förbrukningen. 6000 SEK är nog inte mycket till tröst med konstant höga elpriser. Och vad hände med alla människor längre ner i kedjan? Borde de inte få en ersättning i proportion till detta.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *