36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Det finns många sätt att vända en dålig cirkel med dåliga beslut. Det finns alltid den vännen som ständigt verkar ha en dålig ekonomi, trots att ni har likvärdig inkomst. Men hur kommer det sig? Det kan röra sig om ett shoppingmissbruk.

Har du en vän du tror går runt på att långa pengar ständigt? Du stjälper den genom att ständigt låna ut pengar till den. Har du väldigt dålig ekonomi kan du få kostnadsfri rådgivning från din kommun.

Det många gör fel är att dom tycker att ha roligt är något dom förtjänar och väljer ofta att början på månaden unna sig både det ena och det andra för att vid mitten på månaden behöva låna pengar för gå runt. Det blir sedan en ond cirkel som är svår att ta sig ut och det kan behövas ta till drastiska åtgärder.  Vissa ser skuldsanering och Lyxfällan som källor för att söka hjälp för din dåliga ekonomi. Men då har det redan gått för långt.

Det man behöver göra är att gå igenom alla utgifter och inkomster och göra en budget. Därefter behöver du rannsaka dina utgifter och skära ned på det som inte är nödvändigt för att överleva. Du kanske får ha en period i ditt liv som du lever på marginalen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *