36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Ränta på ränta effekten är högst intressant tycker jag och är något som egentligen alla borde ägna sig åt. Det är spännande att det enda som hindrar en få riktigt bra ränta på ränta effekten är om man börjar för sent. Helst ska man börja redan när man får sin första lön, spelar ingen roll om det rör sig om 100 kr för tiden som är avgörande för ränta på ränta effekten.

Efter ha studerat en aningen på nätet så behöver man helst ha 20 år innan man ska gå i pension för att få ihop en bra summa. Givetvis spelar ju mängden pengar också in men det är ganska rimligt att man kommer på när man börjat mogna vid 35 års-tiden att man vill börja spara.

Det var en idag i en grupp på FB som var orolig över att han kommer endast få 13 500 per månad som pensionär och hade 11 år kvar att spara. Det gäller nog för honom att skynda på aningen.

Många kan nog spara mer än 500 kr per månad, 500 kr är inte så mycket om man tänker efter vad man får för det. Exempelvis kan man ta en drink hemma innan man går ut och spara in en slant, varje sparad drink kan sparas.

Bästa knepet jag lärt mig är att innan du spenderar så betalar du dig själv. Dvs du avsätter pengar till dina sparande, det låter så enkelt men ändå ganska svårt.

Ränta på ränta-kalkylator

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *