36M9KoHskUI3RWL3vUSWTGeYJGx7PT6ZlLbJmG_S

Att hitta rätt egendom och välja den bästa typen av bolån är livstidsbeslut för de flesta. Du kommer sannolikt att betala tillbaka ditt bolån under en lång tid, så det är viktigt att hitta ett lån som motsvarar dina behov och budget. När du lånar pengar från en långivare gör du ett juridiskt avtal om att återbetala lånet under en viss tid.

Det finns två komponenter som delar det största värdet på dina bolånebetalningar är 1) kapital och 2) ränta. Huvudstolen avser lånebeloppet. Ränta är ett tilläggsbelopp som ska betalas till banken och det kan beräknas i procent av kapitalbeloppet. att långivare debiterar dig för förmånen att låna pengar som du kan betala tillbaka över tid. Under din bolånetid betalar du i månatliga avbetalningar baserat på ett amorteringsschema som din långivare har fastställt.

De fem huvudtyperna av inteckningar

Det finns många olika typer av kontrakt som du kan välja mellan. Konsensus är att varje bank hade olika riktlinjer, siktar på olika segment av befolkningen och formulerar sina erbjudanden på ett sätt som matchar den valda strategin. Vissa långivare kan kräva en handpenning på 20 %, medan andra kräver så lite som 3 % av hemmets köpeskilling. För att kvalificera dig för vissa typer av lån behöver du ren kredit. Andra är inriktade på låntagare med mindre förmåga att ge kredit. Här är en sammanfattning av olika möjliga bostadslån.

  1. Konventionella inteckningar: Ett konventionellt lån är ett lån som inte stöds av den federala regeringen. Låntagare med god kredit, stabil sysselsättning och inkomsthistorik och förmågan att göra en handpenning på 3 % kan vanligtvis kvalificera sig för ett konventionellt lån.
  2. Konforma hypotekslån: Överensstämmande lån är bundna av maximala lånegränser som fastställts av den federala regeringen.
  3. Avvikande hypotekslån: Jumbolån är den vanligaste typen av ovillkorliga lån. De kallas jumbo eftersom lånebeloppen vanligtvis överstiger överensstämmande lånegränser.
  4. Institutionen för jordbrukslån: Låntagare kan finansiera 100 % av lånebeloppet utan någon nödvändig handpenning. Andra fördelar inkluderar färre stängningskostnader (som kan betalas av säljaren), bättre räntor.
  5. Statligt försäkrade lån: Dessa lån kräver lite eller inga pengar för kvalificerade låntagare, så länge som fastigheter uppfyller villkoren för berättigande.

Det finns flera anledningar till att du kanske vill överväga ett banklån, men läs mer innan du tar ett stort steg. Vi har artiklar om flera ämnen som kan intressera dig som att bygga en pool, beräkna skatten per kvadratmeter och många andra intressanta artiklar om uppkommande utgifter som kan uppstå.  Läs även artikeln, ska man sälja först eller köpa bostad först?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *